Maritime Hotel Rotterdam gaat sluiten

Het zeemanshuis en het Maritime Hotel aan de Willemskade in Rotterdam zijn verkocht. De nieuwe eigenaar van het pand is STC Group, het Scheepvaart & Transport College. Het hotel en het Zeemanshuis houden op te bestaan. En dat is erg jammer, want  als ik weer eens een dagje in Rotterdam was, sliep ik in dit fijne hotel.

Door Lianne van Veen op 11 mei 2015 om 09:30, in de categorie Bijzondere hotels en Rotterdam.

marhotelrotterdam

Het Maritime Hotel ligt aan de Maas, pal naast de Erasmusbrug en vlakbij Spido. En het pand heeft een rijke geschiedenis. Zo was het hotel vroeger een Zeemanshuis. Dit Zeemanshuis, waar zeelieden konden overnachten als ze op de vaste wal waren, is opgericht in 1856. In 2000 is het hotel over het Zeemanshuis gebouwd, een knap staaltje werk van de architect. In het hotel zelf komen nog steeds veel elementen terug uit de wereld van de schepen en de zeevaart. Het Zeemanshuis is dan wel verdwenen, er slapen nog steeds veel gasten uit de maritieme wereld in dit hotel.

Stichting Zeemanshuizen verkoopt dit pand, omdat het hotel niet meer rendabel is.Tijdens evenementen zit het hotel goed vol en dat komt vooral omdat de prijs van een hotelkamer zo laag is, maar als er geen evenementen zijn, is het ook echt stil in dit hotel. Ook zijn er veel nieuwe, hippe in de buurt geopend en de vraag is inmiddels kleiner dan het aanbod en dat heeft het hotel ook niet geholpen.

De overname is zo goed als rond. Het hotel zal omgetoverd worden tot studentenhuisvesting. Studenten kunnen straks op een geweldige locatie wonen. Het wachten is nu alleen nog op de gemeente, deze moet nog een aantal vergunningen goedkeuren. Wanneer het hotel gaat sluiten, is nog niet helemaal bekend.