Open beenbreuk: zes weken ziekenhuis

In januari van dit jaar raasden vele stormen over de Atlantische Oceaan. Schepen moesten meters hoge golven trotseren of onder de kust gaan varen. Snelle containerschepen nemen de kortste route en nemen het slechte weer voor lief. Eén van deze schepen met een bemanning uit India maakte op verschillende plaatsen water. Alarmbellen gingen rinkelen en de kapitein stuurde vier man uit op onderzoek. Na honderd meter door een benedendekse gang moesten zij over het gangboord naar het vooronder. Daar kwamen met het stampen en slingeren van het schip van alle kanten golven over dek. Daar ontdekten zij, dat de golven een ventilatieafsluiter hadden open gebeukt, waardoor het vooronder vol water stond en lekte naar andere plaatsen. Tijdens het teruggaan werden zij verrast door een golf die twee van hen meesleurde en tegen de stalen opbouw sloeg.

Eén kwam er met blauwe plekken af, de ander brak zijn been op twee plaatsen met als complicatie een geïnfecteerde beenwond. Met pijnstillers en antibiotica moest hij nog twee dagen wachten voordat hij naar een ziekenhuis kon. Daar begon de strijd tegen de infectie.
Na zes weken mocht hij naar huis voor verdere behandeling en revalidatie. De prognose is positief. Hij zal zeer waarschijnlijk op termijn zijn werk aan boord kunnen hervatten. Een vertegenwoordiger van de verzekeringsmaatschappij en de diaconaal werker bezochten beurtelings deze patiënt dagelijks en probeerden hem het verblijf in een isolatiekamer zo aangenaam mogelijk te maken. Als christen putte deze zeeman kracht en hoop uit geloof in de bijbel en gebed. Hierin kon de diaconaal werker hem ook van dienst zijn.

Dit bericht en nog meer is te lezen in het nieuwste Bulletin van de Stichting Diaconaal Havenproject Rotterdam.