Tweedehands winkel

De kringloopwinkel van de Nassaukerk in Amsterdam heeft een  Facebookpagina gemaakt voor zeevarenden. Hier worden  goederen van goede kwaliteit aangeboden waar zeevarenden behoefte aan hebben.

De pagina is gemaakt  naar aanleiding van een vraag van een zeevarende naar hometrainers. Al snel bleek dat men op andere schepen ook belangstelling had. De kleine voorraad in de kringloopwinkel was snel uitgeput. Na een oproep bij Radio Noord-Holland waren de hometrainers bijna niet meer aan te slepen.

Van Anna Paulowna tot Amstelveen en van Hilversum tot Zandvoort werden er gratis op te halen hometrainers aangeboden. Met een groepje vrijwilligers zijn de gevraagde spullen  afgeleverd aan boord van schepen.

Het initiatief is niet bij hometrainers gebleven. Inmiddels vinden ook elektronica, tweedehands telefoons, kleding en religieuze kunst gretig aftrek onder de zeelieden. Op de Facebookpagina Harbour Amsterdam Second Hand is het aanbod zichtbaar. Zo kunnen zeelieden zelfs voor zij de haven van Amsterdam bereiken  een bestelling plaatsen! Vrijwilligers verzamelen de spullen en brengen de spullen aan boord zodra het schip in de haven ligt.

Wanneer u dit leest, in of rond Amsterdam woont en wat spullen heeft liggen waar u eigenlijk van af wilt, laat het weten! Het wordt opgehaald als verwacht wordt dat er vraag naar is.

Coördinator Zwanine Siedenburg is bereikbaar via telefoonnummer 06 54254604.