Video / Foto’s

  Ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan heeft de Nederlandse Zeevarendencentrale de film ‘Voor hen die zijn in nood op zee’ uitgebracht. Aan de hand van het bekende lied ‘O eeuw’ge Vader, sterk in macht’ komen behalve de leuke ook de moeilijke kanten van het varende leven aan bod. Hierbij kan gedacht worden aan brand aan boord, de verschrikkingen van de tweede wereldoorlog of het overlijden door gas in het ruim.

  Mocht u een exemplaar van de film willen hebben, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Nederlandse Zeevarendencentrale. Er rusten geen auteursrechten op deze film waardoor deze overal vertoond mag worden.

  Randy Oost is een getalenteerde student aan de filmacademie.

  Met minimale middelen geeft hij in zeven minuten een prachtig beeld van het centrum voor zeevarenden in Amsterdam en daarmee van alle centra voor zeevarenden overal ter wereld.

  Fotograaf Francis van Boxtel heeft het werk van de Nederlandse Zeevarendencentrale in beeld gebracht. Zijn foto’s kunnen kosteloos tentoongesteld worden in bijvoorbeeld een kerk- of verenigingsgebouw. In het kader van de tentoonstelling kan ook een spreker worden uitgenodigd.

  Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd contact op te nemen met de Nederlandse Zeevarendencentrale door een email te sturen naar contact@zeevarendencentrale.nl of door gebruik te maken van het contactformulier.

  Klik om de volledige foto te zien.